Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 1. helmikuuta 2014

Kokkailuja

Pakkanen paukkuu nurkissa.. 
Matalimmillaan käynyt meidän mittarin mukaan -24c.
Mutta eikös se sanontakin sanoo että "viileä koti on onnellinen !"  
Varsinkin kun maha täynnä hyvää ruokaa niin mikäs siinä..

Pakko laittaa nyt postaus meidän kokkailuista jotka onnistuivat todella hyvin..
Esikoinen yllätti ja teki meille


"EURON JUUSTOJA"
Hamppareita jonka salaisuus oli kuulemma pakkasesta suoraan pannulle otettu jauhelihapihvi...
vai oliko se sittenkin että välissä olli raakaa sipulia mutta todella hyviä oli ja kaikille perheessä kelpas! Tietty aluksi tuli vähän epäilyksiä täytteistä... 
Kiitos ohjeesta naapurin Rikulle!
Myös seuraava ohje oli kuultu samalta poitsulta mutta minä lähdin sitä vapaa päivänä toteuttamaan..


REVITTYÄ POSSUNLIHAA CHILITAHNALLA
 Possun kasleria marinoidaan tunti huoneen lämpössä .. 
Marinadiin: sinappi, chitahnaa. suolaa ja pippuria. Ennen uunia lisätään omenamehua ja omenaviinietikkaa
(sitä minulla lirahti vähän liikaa)
Sitten liha uuniin 170 c , 3 tuntia folion alla ja sitten tunti ilman foliota ja nesteet talteen ja liha revitään. Liha ihanaa semmoisenaan tai leivän päälle tai vaikka muusin kaverina..Talteen otettua kastiketta voi lisätä lihan päälle.. 
Ohje napattu netistä enkä nyt muista kuka sen oli oivaltanut mutta kiitos hänelle!
Hyvää oli ja varmasti tulee tehtyä toistekki.
Kun näitä ohjeita tääsä nyt tuli sitten mun lemppari ruoka.


HELPPO KANARISOTTO
Paistetaan kana.. öljyssä. lisätään sipulia (paljon) ,,porkkana raastetta ja riisiä..
Joo o nekin paistetaan!
Siiten liha tai kanaliemi..mausteita; suolaa, currya, soija kastiketta loraus, paprikaa..
lisätään herne maissi paparika pussi ja annetaan niin kauan hautua että neste on poissa.
 Sitten valmista! Helppoa ja eikä tule sotkua keittiöön..
Syödessä lisään ruokalusikallisen maustamatonta jugurttia ja se on
TAIVAALLINEN YHDISTELMÄ!
Semmoinen viikko ei ole paljon sisusteltu...
 No tietty tulppaaneja ostettu, koulussa käyty ja oli muuten viimeiset koulupäivät tällä porulkalla. Hauskat muistot jäi!! Kiitos seurasta!
Nyt sitten alkaa työharjoittelu joka kestää 2 kk.
Viikonloppuna nautitaan ja rentoudutaan.. 
kannetaan puita ja saunotaan ja tietty illalla Putous..!
                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti